top of page

İnovasyon Dünyanızı Renklendirir


William "Bill" Reed...

67 yaşında, New York'da yaşayan ve doğuştan renk körlüğü olan bir vücut geliştirmeci William.

Ailesinin sürpriz hediyesi sonrası, William'ın hayatında ilk kez 66. yaş gününde renkleri görebildiği eşsiz ve duygu yüklü bir 2 dakikaya şahitlik ediyoruz videoda.

Tam 66 yıl boyunca hayatı siyah beyaz görmüş, siyah beyaz yaşamış, sevdiği herkese ve her şeye her sabah siyah beyaz "Günaydın!" demiş; sonra bir anda bu yeni nesil gözlükler sayesinde dünyası renklenmiş(!) birisine gidin ve "Teknoloji hepimizin sonu olacak!" deyin bakalım size neler söyleyecek, neler anlatacak.

Teknolojiyi, insanın doğasına, değerlerine ve kimliğine ihanet etmeden, emrimize amade kılabilirsek daha pek çok harikalarını yaşayacağız hep birlikte.

İnsan ömrünü 40'lı, 50'li yaşlardan 100'lü yaşlara taşıyan da, hayat kalitemizi artıran da benzer yenilik ve gelişmeler.

İnsana en büyük zararı veren maalesef yine insanın tercih ettiği siyasi ve ekonomik tercihler. Teknolojiyi bu işe karıştırmak gereksiz bir zaman kaybı ve anlamsız bir tartışmadır.

Tartışmamız gereken asıl mesele; Şu videoda 66 yaşındaki bir adamın yaşadığı sevinç göz yaşlarını; aç olan, temiz içme suyu bulamayan, savaşlardan kafasını kaldıramayan çoluk çocuk, yaşlı genç herkesin yüzünde görebilme meselesidir.

Sizce?

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page